«En som deg»

Bokfakta:

Forfatter: Marc Levy

Tittel: En som deg / A woman like her/ Une fille comme elle

Sjanger:  Urban Fiksjon, Samtid romantikk

Antall sider: 302

Forlag: Panta

Utgitt i Norge: 2020

Oversatt av Heidi Grinde

//Reklame// Leseeksemplar fra Panta Forlag


New York City, Spanish Harlem og en sjarmerende bygård på Fifth Avenue nr 12 er hvor det skjer i denne sjarmerende romanen fra franske bestselger forfatter Marc Levy.

I nr 12 bor det bor det mennesker som er ganske forskjellige fra hverandre. Det er beboere som er i ulike faser i sine liv, med forskjell i både klasse og i synspunkter, men det som alle har tilfelles er at de er avhengig av heisførene Deepak og nattevakten Mr. Rivera. Kanskje litt for avhengige! for en natt så faller Mr.Rivera stygt i trappen og livet til Deepak og beboerne blir snudd på hodet. Men heldigvis klarer Deepak å få tak i en vikar; konen sin nevø Sanji   – Akkurat her har eg et lite pirk: Bakside informasjonen på boken sier at Sanji begynner som heisoperatør for å hjelpe sin gamle og syke onkel. Men det er ikke så viktig, bare noe jeg av og til tenkte på mens jeg leste. –  I øverste etasje bor Chloe, en ung skuespillerinne som jobber med å lese inn lydbøker. Veiene til Sanji og Chloe krysses, hendelser blir satt i spill og livet blir aldri det samme igjen.

Dette er absolutt en feel-good og lettlest bok som man kan kose seg med på en dag, eller en helg med en god kopp te eller kakao. Jeg fikk en skikkelig høst følelse av denne boken, og skulle ønske været hadde stått i stil med den følelsen 🙂 Den fikk meg til å drømme om å reise til New York igjen, eller rettere sagt å bare kunne reise et eller annet sted igjen!!

Levy tar for seg tematikker som klasse og kulturforskjeller, kjærlighet og nestekjærlighet på en fin og omtenksom måte, det er en fin flyt i historien med god oversikt, men jeg savnet litt mer dybde i karakterene. Avslutningsvis er den litt forutsigbar, men det ødela ikke opplevelsen for meg fordi av og til så har man en følelse at en bok kan bare avsluttes på EN måte og det er ganske tilfredstillende at man har kommet til samme konklusjon som forfatteren!

Jeg er ikke den største fan av romantiske bøker, men her skjedde det en god del annet så jeg slukte den på noen dager. Så dette er en bok jeg kan anbefale for de som liker feel-good bøker med sjarmerende karakterer og humor.

Ha en fin uke 🌤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: