«Det er så mørkt her»

Vurdering: 3.5 av 5.

Det er så mørkt her

Bokfakta: 

Forfatter: Lisbeth Pettersen

Tittel: «Det er så mørkt her»

Serie: #2 i Nina Berger serien

Sjanger: Thriller

Antall sider: 272

Forlag: Olivia

Utgitt: 2020

//Reklame// Leseeksemplar fra Olivia forlag


Bakside informasjon om boken:

KLIMAFORSKER NINA BERGER sitter i fengsel og venter på å bli dømt for kidnapping, idet offeret hennes, milliardæren Christian Falchner, tilbyr seg å hjelpe henne.

Kan hun virkelig stole på han, eller har han planer om en større hevnakt? Nina satser alt, snart befinner hun seg midt i en kamp om liv og død. 

DET ER SÅ MØRKT HER er en thriller med psykologisk dybde som tar leseren med på en nervepirrende reise til menneskelige avgrunner. 


Anmeldelse

«La meg ikke huske» er tittelen på den første boken om Nina Berger og er Lisbeth Pettersens debut i den skjønnlitterære sjangeren. Jeg vil si at det absolutt ikke er et MUST å lese den fordi Pettersen forklarer godt i begynnelsen av «Det er så mørkt her» om hva som har skjedd tidligere, og vi blir litt mer kjent med Nina og Christian. Men jeg vil anbefale å lese bok 1 på grunn av spenningsnivået, det var virkelig en bok jeg ikke klarte å legge i fra meg og ble lest på noen timer! – Dette var et lite problem jeg hadde med bok 2, hvor de første 100 sidene var ganske stillestående. Men det tar seg opp, og plutselig befinner Nina seg i skikkelig trøbbel på andre siden av verden. I India for å være spesifikk. Fra her og utover ble det vanskelig å legge fra seg boken, og ja den ble lest ut på en dag denne også! 

Det som gjorde boken så spennende og engasjerende er hvordan forfatteren setter søkelys på viktige tema, som fordeling av ressurser (rike vs fattige (fattigdom), barneprostitusjon og menneskehandel. Dette blir en påminnelse for oss lesere om hvor relativt trygt vi har det her i Norge! Det er virkelig en velskrevet bok med troverdige karakterer, grufulle handlinger og intense beskrivelser som sitter seg litt i halsen og vil være med deg en stund framover. 

Jeg likte måten boken sluttet på, det var ikke på en cliffhanger, men en mer myk overgang til bok 3. I både bok 1-2 får vi små glimt av Ninas barndom og det skal bli spennende å se hvordan dette forløper seg.

Alt i alt så er dette bøker med fengslende historier som vil gi deg gåsehud og jeg gleder meg til å bli mer kjent med Nina Berger. 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: